DUHOVNA MISEL:


OBVESTILA:Župnija Renče, Trg 81, 5292 Renče
VEROUK                                DEJAVNOSTI                               OZNANILA                               SKUPINE
PODATKI ŽUPNIKA:

g. Marko Kos
E-pošta: marko.kos@rkc.si
Domači telefon: 05/305-33-19
Mobitel: 041-673-264
Naslov: Trg 81, 5292 Renče
Uradne ure: četrtek od 9.00 do 12.00 in od 14.00 do 17.00
KARITAS

Župnijska Karitas Renče deluje na območju Župnije Renče. Z delovanjem je pričela leta 2001 in trenutno šteje 20 prostovoljcev iz zaselkov Renč in Gradišča. Na mesečnih srečanjih se zbirajo informacije o potrebah socialno šibkih krajanov in starostnikov ter organizirajo aktivnosti, ki jih prostovoljci izvajajo.

Ključne aktivnosti Župnijske Karitas Renče so:

  • Pomoč ljudem v stiski – brezposelnim, bolnim, ljudem z nizkimi dohodki in tistim, ki živijo samo od prejemkov Centra za socialno delo. Finančno pomoč zagotavljamo s pomočjo sredstev Občine Renče-Vogrsko ter prostovoljnimi prispevki župljanov. Obsežnejše nabirke prostovoljnih prispevkov in hrane se izvajajo v adventnem in postnem času.
  • Pomoč socialno šibkim družinam pri pridobitvi pravice za prejem mesečnega paketa hrane in rabljenih oblek v prostorih Karitas v Novi Gorici ter dežurstva pri prejemu in izdaji oblačil.
  • Otrokom iz socialno šibkih družin razdelimo zvezke in bone za šolske potrebščine iz sredstev Škofijske Karitas Koper. Sodelovanje pri svetih mašah v Domu upokojencev Gradišče ter v Medic hotelu v Renčah.
  • Organizacija srečanja starostnikov s sveto mašo in pogostitvijo za krajane ter starostnike, ki bivajo v Domu upokojencev Gradišče ter Medic hotelu v Renčah. Organizacija srečanja jubilantov; zakonskih parov, ki praznujejo okrogle obletnice poroke.
  • Dvakrat letno na domovih obiščemo starejše in invalide, in sicer pred Veliko nočjo in po Miklavžu. Obiščemo okoli 120 starostnikov.
  • Sodelovanje s drugimi enotami Škofijske Karitas Koper in župnijami, Rdečim križem, Krajevno skupnostjo Renče, Občino Renče-Vogrsko in drugimi, ki si prizadevajo za pomoč ljudem v stiski.

Galerije: